domingo, 12 de mayo de 2013

LA CAPSA DEL BUF!


Hola seguidors i seguidores!
Avui venim amb les capses plenes, plenes d’aire, perquè us presentarem “La capsa del buf!”. Voleu saber com es fa i quina utilitat té?

Diu així:
Els materials que haurem de fer servir per realitzar la capsa són els següents:
- Una capsa de sabates. 
- Paper de seda de colors.
- Cola blanca.
- Pinzell.
- Vernís.

Per iniciar l’activitat, haurem d’escollir els colors de paper de seda que vulguem per la nostre capsa i els haurem de trossejar a partir de la tècnica de l’esquinç, és a dir, que no hem de fer servir tisores, ho farem amb els dits, d’aquesta manera els infants treballaran la motricitat fina. Els trossos de paper no han de ser grans, per tant, els infants també hauran de vigilar a l’hora de fer-ho.
Un cop tinguem els troçets de paper suficients per cobrir la capsa començarem a enganxar-los. Ho farem posant una mica de pega a la capsa, col·locant el tros de paper a sobre i passant el pinzell per sobre per a que no quedi cap punta aixecada. Hem de tenir cura a l’hora d’enganxar, ja que no podem fer servir molta cola, si ho féssim, la capsa quedaria molt mullada i els papers s’arrugarien. Un cop coberta la capsa i la tapa de la capsa, la deixarem assecar. Quan ja estigui seca, forrarem la part interior de la tapa i la part interior de la capsa amb el paper que més ens agradi. Ja tenim la capsa coberta, i ara la podem vernissar per a que quedi més brillant. Un cop assecada, a la part de la capsa que més ens agradi hi escriurem: “La capsa del buf!” I ja tenim la capsa acabada.
Ara, amb l’ajuda dels infants podem posar dins de la capsa coses que es bufin, com per exemple, espelmes, canyetes, plomes, un xiulet, entre d’altres. D’aquesta manera, un cop a la setmana podrem fer servir aquesta capsa, on els infants practicaran al buf i a l’hora estimularan l’aparell bucofonatori, un dels primers passos per adquirir un bon llenguatge. També és molt útil per a infants amb carències respiratòries o del llenguatge per l’etapa evolutiva en la que es troba.
Fins aquí la nostre creació d’avui, esperem que us hagi agradat i que us sigui ben útil!
Aquí us deixem les fotos de les nostres creacions.
Tornarem aviat!  

Kènia, Ariadna i Virginia.


“Avanzar es la mejor forma de no retroceder.”

La capsa del buf!

Què conté? Ploma, espelmes, mocador, prupurina,
canyetes, serpentina, globus, xiulet, trompeta i paperets. 



Un altre disseny!
Què conté? Pètals i fulles de rosa seca, 
petites boletes de plastelina,
 paperets doblegats, troços de paper pinotxo, 
una bola de futbolí, un xiulet, una cañeta, una bosa, un globus, 
un objecte per bufar, una flauta i una armónica.





Una altra capsa del buf!!



Conté: fulles, bossa de plàstic globus, flauta, 
paper pinocho, boletes, matasogres, xiulet, 
canyetes i estri per fer bombolles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario